Τσάι… ξανά!

Με αφορμή ένα blog της Greenpeace για τις χρήσεις που μπορεί να έχει ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού, έκανα μια γρήγορη αναζήτηση στο αγαπητό internet και με χαρά βρήκα τις αμέτρητες εναλλακτικές, που έχουμε αν δεν θέλουμε το φακελάκι αυτό να καταλήξει χωρίς δεύτερη σκέψη στα σκουπίδια.

Αυτό, ωστόσο, που δεν βρήκα τόσο εύκολα ήταν  το αυτονόητο, το αν δηλαδή μπορώ να φτιάξω ένα δεύτερο ρόφημα με το ίδιο φακελάκι. Ευτυχώς, την απορία μου την έλυσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα (EUFIC), σύμφωνα με το οποίο το φακελάκι με το πράσινο τσάι μου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και μάλιστα ένα καλό πράσινο τσάι μπορεί να δώσει μέχρι και τρία εγχύματα. Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος από τα θρεπτικά συστατικά περνούν στο πρώτο ρόφημα, αλλά αν πίνετε περισσότερα από ένα φλιτζάνια την ημέρα, τότε η πράκτική αυτή δεν είναι άνευ σημασίας. Αν δε έχετε ευαισθησία σην καφεϊνη, καλό είναι να πίνετε το δεύτερο έγχυμα.

Ψάχνοντας για το παραπάνω βρήκα, επίσης, ότι τα χρησιμοποιημένα φακελάκια μπορούν να αρωματίσουν και να χαρίσουν γεύση σε τροφές, όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά ή την βρώμη. Αρκεί να κρεμάσουμε τα φακελάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και όταν αυτό βράσει να τα απομακρύνετε και να προσθέσουμε το τρόφιμο, που θέλουμε να αρωματίσουμε.

Submit a Comment