Καβαλήστε το!

Αν έχετε μαγική σκούπα ή καλάμι είστε πολύ τυχεροί και δεν χρειάζεται να συνεχίσετε το διάβασμα. Αν, πάλι, είστε από εκείνους που έχουν αυτοκίνητο ή μηχανή, τότε καιρός να βγάλετε από την αποθήκη το ποδήλατο, που σκουριάζει, και να του κάνετε ένα σέρβις.

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο της East Anglia και το Centre for Diet and Activity Research κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα, που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ποδήλατο ή το κλασικό 2×2, αντί για αυτοκίνητο, νιώθουν μεγαλύτερη ευεξία. Η μελέτη, που περιλάμβανε στοιχεία από 18 χιλιάδες άτομα, έδειξε ακόμα ότι εκείνοι, που πηγαίνουν στην δουλειά τους με τα πόδια ή το ποδήλατο συγκεντρώνονται καλύτερα και έχουν χαμηλότερα επίπεδα στρες σε σύγκριση με όσους οδηγούν αυτοκίνητο. Μάλιστα, φάνηκε ότι ακόμα και εκείνοι που χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν λιγότερο άγχος από ότι οι οδηγοί.
Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη έρευνα, που συνδέει την ποδηλασία με την ευτυχία. Μελέτη, που βασίζεται σε στοιχεία της «American Time Use Survey», διαπίστωσε ότι η ποδηλασία είχε την πιο θετική επίδραση στη διάθεση των συμμετεχόντων σε σύγκριση με άλλους τρόπους μετακίνησης.

Επιπλέον, μελέτη από το King’s College London και το University of Birmingham, σε ηλικιωμένους, που έκαναν τακτικά ποδήλατο και στη συνέχεια σε ηλικιωμένους με καθιστική ζωή, έδειξε ότι η φυσιολογία (αντοχή, μυική μάζα και δύναμη, ισορροπία, μνήμη, οστική πυκνότητα, αντανακλαστικά) εκείνων που ανήκαν στην πρώτη ομάδα έμοιαζε περισσότερο σε αυτήν νεότερων ανθρώπων.

Και αν ψάχνετε για περισσότερα κέρδη, το παρακάτω σχέδιο ελπίζουμε να σας καλύψει.

podilato

Submit a Comment