Όταν ένα κοντέινερ εμπνέει

Μέχρι πριν λίγο καιρό το είχα συνδέσει με τα σχολικά μου χρόνια, αφού οι μισές αίθουσες –λόγω πλημμύρας- είχαν αντικατασταθεί (προσωρινά πάντα!!!!) με αυτά. Ευτυχώς, που υπάρχουν τα παρακάτω για να μου αλλάξουν γνώμη…

Πιτσαρία Del Popolo
To φορτηγό από το Σαν Φρανσίσκο με το κοντέινερ, που έχει μετατραπεί σε πιτσαρία. Στον ξυλόφουρνο, που διαθέτει ψήνονται τρία είδη πίτσας, ενώ οι πελάτες μπορούν να παρακολουθήσουν την πίτσα τους από το στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και το ψήσιμο μέσα από μεγάλα παράθυρα στο πλάι του φορτηγού.

Del Popolo

Del Popolo

Θερμοκήπιο σε όροφο
Θα μπορούσε να αποτελεί το μέλλον της αστικής καλλιέργειας, αφού σε έναν μικρό χώρο μπορεί να υπάρξει αγροτική παραγωγή μακριά από το επιβαρημένο έδαφος της πόλης. Το θερμοκήπιο βρίσκεται στην οροφή του κοντέινερ και ο εμπνευστής του εκμεταλλεύτηκε αρκετές τεχνολογίες, ώστε να είναι όσο περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον γίνεται.

Shipping container greenhouse

Shipping container greenhouse

Stable Café
Στην πίσω αυλή ενός καφέ στο Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται ένα κοντέινερ από το λιμάνι του Oakland. Δεν πρόκειται, όμως, για ένα απλό, βαρετό, γκρίζο μεταλλικό κατασκεύασμα. Όχι! Η ανθοκόμος Baylor Chapman το χρησιμοποιεί ως γραφείο και πωλητήριο για λουλούδια, κρεμαστές γλάστρες και φυτά σε γυάλες.

Shipping container florist lila b

Shipping container florist lila b

Boxpark για αγορές
Από τα αγαπημένα μου σημεία στο Λονδίνο. Ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο, φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από μεταλλικά κουτιά, που όμως δεν σε ψυχοπλακώνουν χάρη στις ωραίες βιτρίνες και τα ανοιχτά σημεία, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει και να κάτσει.

Βoxpark, London - mpapa

Βoxpark, London – mpapa

Wahaca, ένα μεξικάνικο εστιατόριο
Η αδυναμία στην πρωτεύουσα της Αγγλίας δεν κρύβεται! Το εστιατόριο αυτό με τα έντονα χρώματα, την ωραία θέα και τις τοιχογραφίες θα μετακινείται και θα προσφέρει τα απολαυστικά του πιάτα.

wahaca © joseph burns

wahaca © joseph burns

Submit a Comment