3 κατασκευές για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Από την Μυρτώ Αντωνοπούλου

Όταν οι κούκλες έχουν πιει και ξαναπιεί τσάι, οι πλαστελίνες έχουν χάσει το χρώμα τους από το πολύ ζύμωμα και τα ανατρεπόμενα φορτηγά έχουν βαρεθεί να μεταφέρουν λούτρινα ζωάκια από το δωμάτιο στην κουζίνα και πάλι πίσω, κάτι τέτοια απογεύματα, λοιπόν, είναι ιδανικά για κατασκευές με ό,τι έχετε στον κάδο ανακύκλωσης!

Βρες το ζώο
Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κομμάτι φελλού (π.χ. από έναν παλιό πίνακα ανακοινώσεων). Το κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες (όσες θέλετε), κάθε μια εκ των οποίων χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, ζωγραφίζετε με χοντρούς μαρκαδόρους ή με τέμπερα (αν το’ χετε το καλλιτεχνικό) στο πρώτο κομμάτι ένα κεφάλι ζώου ή ανθρώπου, στο δεύτερο σώμα (π.χ. ένα πουκάμισο, μια μπλούζα) και στο τρίτο τα πόδια (π.χ. παντελόνι ή φούστα). Έτοιμο!
Τώρα, το παιδί μπορεί να ταιριάζει τα κομμάτια φελλού μεταξύ τους για να φτιάχνει αστείες φιγούρες! Ακόμα και αν δεν πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να περιοριστείτε στο σχεδιασμό ενός απλού προσώπου (μάτια, μύτη, στόμα, μαλλιά). Τα παιδιά –πιστέψτε μας- θα ενθουσιαστούν το ίδιο.

paihnidi apo felo

Κολιέ από πένες
Πανεύκολο project, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και πολύ μικρά παιδιά. Θα χρειαστείτε μόνο λίγες… πένες ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό με τρύπα στη μέση. Τα χρωματίζετε μαζί με τα παιδιά σας με νερομπογιές και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, αναθέτετε στους μικρούς της παρέας να περάσουν μια μια τις πένες μέσα από ένα κορδόνι ή μια χρωματιστή κορδέλα. Αφήστε αρκετό περιθώριο στο κορδόνι για να είναι μακρύ το κολιέ και να περνάει με άνεση από το κεφάλι του παιδιού σας. Ενώστε τις δυο άκρες και κάντε έναν κόμπο. Έτοιμο!

Χρωματιστή γειτονιά
Κρατήστε τις χάρτινες συσκευασίες από το γάλα και τους χυμούς (ιδανικά, επιλέξτε διαφορετικά μεγέθη) και φτιάξτε μια χρωματιστή πόλη! Ανοίγετε το πάνω μέρος του κουτιού και αφαιρείτε το πλαστικό κάλυμμα. Στη συνέχεια, κολλάτε πάνω στο κουτί ένα πολύχρωμο χαρτί και κόβετε όσο περισσεύει. Διπλώνετε και πάλι το κουτί, ώστε να πάρει την αρχική του θέση και κολλάτε τις άκρες μεταξύ τους. Σε ένα λευκό φύλλο χαρτί σχεδιάζετε με μαρκαδόρο τις πόρτες, τα παράθυρα, τα κεραμίδια και ό,τι άλλο θέλετε, τα κόβετε και τα κολλάτε πάνω στη συσκευασία. Αν τα χρώματα της συσκευασίας δεν είναι πολύ έντονα, μπορείτε αντί να επενδύσετε το κουτί με χρωματιστό χαρτί, να το βάψετε με τέμπερες. Τοποθετείτε το ένα σπιτάκι δίπλα στο άλλο και η γειτονιά σας είναι έτοιμη!

spitia apo koutia

Submit a Comment