“Πράσινα” δέντρα

Ε ναι, τα Χριστούγεννα μου αρέσουν. Λίγο οι διακοπές από τη δουλειά (ή παλιότερα τα μαθήματα), λίγο το αντάμωμα με φίλους και συγγενείς, λίγο το μαμαδίστικο φαγητό, λίγο το ότι φεύγω από το σπίτι για έναν καφέ και γυρνάω κατά το ξημέρωμα, μετά από δύο καφέδες, μια μπίρα, ένα μεζέ στο κλασικό ρακάδικο και άλλη μία μπίρα, δεν θέλει και άλλα ο άνθρωπος για να είναι χαρούμενος.

Το μόνο που βαριέμαι σε αυτήν την χριστουγεννιάτικη έκσταση είναι το στόλισμα του δέντρου. Βαριέμαι που κάθα χρόνο είναι το ίδιο και μοιάζει με αυτό που έχουν όλοι. Ίδιο δέντρο, ίδια στολίδια, ίδιες γιρλάντες, ίδια φωτάκια. Εντάξει, το ‘χω καταλάβει, όλοι ψωνίζουμε από τις ίδιες αλυσίδες. Σταμάτησα, λοιπόν, κι εγώ να στολίζω δέντρο (και το καραβάκι δεν μου πάει!).

Όμως, για να ξεφύγεις τελικά από τα «μαζικά» δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια, γιατί με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα χριστουγεννιάτικα δέντρα, πρωτότυπα και ωραία, που μπορώ να φτιάξω με πράγματα που ήδη έχω στο σπίτι ή με απλά υλικά, που μπορώ να βρω ακόμα και στα «σκουπίδια» του ξυλουργείου της γειτονιάς.

Καλό μου «στόλισμα» λοιπόν!

Submit a Comment