Πλωτός κόσμος

Μπορεί ένα σπίτι να επιπλέει και ένας κήπος να μεγαλώνει σε νερό; Μπορεί κάποιος να χτίσει μια ολόκληρη ζωή πάνω σε νερό, συνδυάζοντας την απομόνωση με την ελευθερία και την ασφάλεια;

freedom cove1

Δύο καλλιτέχνες από τον Καναδά, ο Wayne Adams και η Catherine King, έκαναν πράξη το όνειρό τους, δημιουργώντας το «Freedom Cove», έναν πλωτό παράδεισο με όλα όσα χρειάζονται στα νερά της Βρετανικής Κολομβίας. Το επιτυχημένο εγχείρημα επιτρέπει στους δύο Καναδούς να απολαμβάνουν μια ζωή γεμάτη αυτάρκεια σε έναν κόσμο από 12 πλατφόρμες, που συνδέονται μεταξύ τους και αποτελούν τη βάση για ένα σπίτι, ένα θερμοκήπιο, έναν φάρο και ένα στούντιο χορού.

freedom cove2

Ο Wayne, γλύπτης και η Catherine, πρώην μπαλαρίνα και χαράκτρια, ξεκίνησαν να χτίζουν αυτό το παράξενο σπίτι το 1992, χρησιμοποιώντας μέρη από παλιές ψαρόβαρκες. Σήμερα παράγουν τη δική τους ενέργεια με τη χρήση φωτοβολταϊκών και χρησιμοποιούν το νερό της βροχής και το νερό από έναν κοντινό καταρράκτη για να καλύψουν τις ανάγκες τις δικές τους και του σπιτιού τους.

freedom cove3

Η αλήθεια είναι πως δεν θα με χαλούσε ένα σπίτι με πάτωμα που θα είχε θέα τον απέραντο γαλάζιο βυθό, αλλά δεν νομίζω ότι θα άντεχα να το συντηρώ και να κρατάω μακριά τη σκουριά και την υγρασία.

freedom cove5

 

Submit a Comment