Τι κάνουν τα πλοία όταν γεράσουν;

Και έφτασε η ώρα το άλλοτε λαμπερό πλοίο, που με ταξίδευε σε λιμάνια ξένα και στους προορισμούς των καλοκαιρινών μου διακοπών, να… συνταξιοδοτηθεί. Τα ένσημα μαζεύτηκαν, τα χρόνια συμπληρώθηκαν και οι φθορές άρχισαν να φαίνονται.

Η μοίρα του γερασμένου πλοίου προδιαγεγραμμένη. Θα οδηγηθεί σε ένα νεκροταφείο, όπου θα περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής, περιμένοντας το αναπόφευκτο. Ή μήπως όχι;

Μια βόλτα στη Σεούλ, μπροστά από το κτίριο του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης της Νότιας Κορέας, θα σας δείξει πως ότι γερνά δεν είναι για πέταμα πως η σκουριά έχει τη γοητεία της. Για την ακρίβεια, θα σας δείξει ότι ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο (ένα μέρος του τουλάχιστον) μπορεί να μετατραπεί σε χώρο για ξεκούραση. Στα πλαίσια του προγράμματος του μουσείου για τους νέους αρχιτέκτονες, η ομάδα Shinslab Architecture κατασκεύασε ένα εντυπωσιακό κιόσκι, χρησιμοποιώντας τμήμα ενός παλιού πλοίο, το οποίο γέμισε με δέντρα, φυτά και παγκάκια για τους επικέπτες.

Ζήλαψα. Το ομολογώ! Αν πέσει στα χέρια μου καμιά παλιά βάρκα (για πλοίο λιγουλάκι δύσκολο), θα την μετατρέψω σε γλάστρα!

ploio kioski 3

ploio kioski 2 ploio kioski

ploio kioski 2

Φωτογραφίες: Sugar Salt Pepper

 

Submit a Comment