Η αλήθεια κρύβεται στους… Pearl Jam!

Το θέμα δεν είναι αν μας αρέσει η μουσική τους. Το θέμα δεν είναι αν αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους στη μουσική βιομηχανία. Το θέμα είναι ότι μας αρέσει ο τρόπος που σκέφτονται και ο τρόπος που δρουν και αντιδρούν.

Και εξηγούμεθα… Από το 2003 το γνωστό συγκρότημα υπολογίζει το ανθρακικό αποτύπωμα των συναυλιών του, συνεκτιμώντας παράγοντες, όπως π.χ. οι αεροπορικές του πτήσεις, η διαμονή του σε ξενοδοχεία, τα δρομολόγιά του με λεωφορεία, τα δρομολόγια των βοηθητικών φορτηγών, τα ακτοπλοϊκά του ταξίδια κ.α. Είδαν, λοιπόν, οι δημιουργοί των «Alive» και «Last Kiss» ότι οι συναυλίες τους επιβαρύνουν τον πλανήτη, γι’ αυτό και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, για να επαναφέρουν την ισορροία στο σύμπαν. Έτσι, έκαναν κάτι απλό, πολύ απλό: άρχισαν να επενδύουν μέρος των κερδών τους σε προγράμματα που αφορούν τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν οι περιοδείες τους στο περιβάλλον.

Και με αυτόν τον τρόπο ανέβηκαν λίγες ακόμα θέσεις στην εκτίμησή μας, ακόμα και αν δεν βρίσκονται μέσα στα αγαπημένα μας συγκροτήματα.

Περισσότερα στο http://www.pearljam.com/activism/carbon-mitigation

Submit a Comment