Πες «αντίο» στην Τερέζα!

Μπορεί όλα τα πλάσματα στον πλανήτη να είμαστε ίσα, αλλά θα το ομολογήσω… τις κατσαρίδες δεν τις αντέχω! Με πιάνει πανικός μόλις τις δω και μπορεί το θεριό να φοβάται τον Γιάννη, αλλά και ο Γιάννης φοβάται το θεριό. Επειδή, λοιπόν, μου είναι αδύνατο να συνυπάρξω με αυτές στον ίδιο χώρο, έψαξα και βρήκα τρόπους, προκειμένου να τις αναγκάσω να εγκαταλείψουν την εστία μου και να νιώσω πάλι ασφαλής!

Μέτρα πρόληψης:
Δεν αφήνουμε νερό στο νεροχύτη, σε άπλυτα πιάτα ή το μπάνιο.
Ελέγχουμε τα υδραυλικά να μην στάζουν, την υγρασία κάτω από το ψυγείο και τους σοβάδες.
Κρατάμε καθαρά από υπολείμματα τροφών τα ράφια, συρτάρια, τραπέζια.
Κάνουμε τις απαραίτητες επισκευές στο σπίτι (σφραγίζουμε ρωγμές, τυχόν ανοίγματα στον τοίχο ή γύρω από σωλήνες)

Φυσικά μέτρα προστασίας:

  • Τοποθετoύμε φέτες ή φλούδες αγγουριού στα σημεία που εμφανίζονται και μόλις ξεραθούν τις αντικαθιστούμε.
  • Τρίβουμε φύλλα νεπέτας (αλλιώς γατόχορτο ή μαγιοβότανο) σε νερό. Το βράζουμε και με το αφέψημα αυτό ψεκάζουμε στα σημεία που θέλουμε. Το φυτό μπορούμε να το βρούμε σε καταστήματα με βότανα. Το ενεργό συστατικό του, η νεπεταλακτόνη, είναι μη τοξική για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα.
  • Φτιάχνουμε το δικό μας εντομοκτόνο, ανακαμειγνύοντας ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης. Αφήνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο στο μέρος που έχουμε εντοπίσει κατσαρίδες.
  • Μπορούμε να τις απομακρύνουμε, απλώνοντας φύλλα δάφνης σε μέρη που τριγυρνούν. Είναι ιδανική για μέρη που βρίσκονται παιδιά.
  • Ανακατεύουμε ζάχαρη με νερό και βόρακα (βορικό οξύ), ένα φυσικό υλικό που μπορούμε να βρούμε στα φαρμακεία. Αν στο σπίτι υπάρχουν ζώα, όμως, πρέπει να τον αποφύγουμε, γιατί ο βόρακας παραμένει δηλητήριο.
  • Τις ψεκάζουμε με σαπουνόνερο ή φωτιστικό οινόπνευμα. Είτε άμεσα είτε αργότερα θα εξουδετερωθούν.

Submit a Comment