Η Δημοκρατία των Αγροτών σε 5

Το όνομά του Δημήτρης Κουτσολιούτσος και αν δεν σας λέει κάτι, τότε ίσως γνωρίζετε το δημιούργημά του «Γίνε αγρότης», που σήμερα έχει εξεληχθεί σε «Farmers Republic». Ο νεαρός επιχειρηματίας, που οραματίζεται να δημιουργήσει μία κοινότητα με κοινή κουλτούρα και αξίες, να επεκταθεί σε αγορές του εξωτερικού με ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο και να ανοίξει νέα καταστήματα στην Ελλάδα, απαντάει σε 4 ερωτήσεις μας.

1 Ποια ανάγκη γέννησε το Farmers Republic;
Η αρχική ιδέα γεννήθηκε από το «gine agrotis», έναν ιστότοπο μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούσαν να «νοικιάσουν» το χωράφι τους και να παραλαμβάνουν απ’ ευθείας τα δικά τους φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Σχεδόν δύο χρόνια μετά η ιδέα προχώρησε με τη δημιουργία του «Farmers Republic»! Η κίνηση αυτή ήρθε ως απάντηση στα νέα «θέλω» των πελατών μας, που ζητούσαν εκτός από εκλεκτά νωπά τρόφιμα, ένα εκλεκτό κρασί, ένα εκλεκτό ζυμαρικό. Η επιθυμία μου είναι να παρέχουμε στον κόσμο εγγυημένα βιολογικά και πιστοποιημένα τρόφιμα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, είτε πρόκειται για το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είτε για το φυσικό σημείο πώλησης.

2 Τι βρίσκουν σε εσάς οι καταναλωτές;
Η διαφάνεια, το δίκαιο εμπόριο και η άριστη σχέση ποιότητας-τιμής αποτελούν μερικά από τα οφέλη που απολαμβάνουν όσοι μας επισκέπτονται. Επίσης, εγγυόμαστε την ποιότητα και την φρεσκάδα των προϊόντων που διαθέτουν οι παραγωγοί μας και φυσικά δίνουμε την δυνατότητα εύκολων αγορών μέσω Internet, αλλά και μέσω του καταστήματος μας.

3 Τι προσφέρετε στους εμπόρους;
Απευθυνόμαστε σε παραγωγούς που προσφέρουν ποιοτικά και πιστοποιημένα τρόφιμα και τους δίνουμε τη δυνατότητα ανάπτυξής τους σε νέες αγορές μέσω του e-shop μας. Τους παρέχουμε γεωπονικές συμβουλές, συμβουλές marketing και σημαντικά περιθώρια κέρδους τόσο για την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή αγορά.

4 Υπάρχει αναγνώριση από το εξωτερικό;
Η ανταπόκριση από το εξωτερικό είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Με την υπηρεσία της UPS, next day delivery, κάνεις τη παραγγελία σου σήμερα και την επόμενη μέρα απολαμβάνεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Το κόστος είναι χαμηλό και ο χρόνος παράδοσης είναι τέτοιος που διασφαλίζει την ποιότητα των προιόντων.

5 Ποια η διαφορά σας από άλλες αγορές;
Στις προθήκες του Παντοπωλείου βρίσκονται πάνω από 3000 συσκευασμένα βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα μικρών παραγωγών και στον χώρο μας θα συναντήσετε πάνω από 40 παραγωγούς με φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής. Η «Δημοκρατία των Αγροτών» ανατρέπει τα δεδομένα, τολμώντας να φέρει σε άμεση και ειλικρινή επαφή παραγωγούς και καταναλωτές. Ανοίγει νέους ορίζοντες, χωρίς μεσάζοντες, σε παραγωγούς με περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης και πολλαπλασιάζει ποιοτικά τις επιλογές των καταναλωτών. Το Farmers Rebublic στηρίζει τον Έλληνα γεωργό, κτηνοτρόφο, οικοτέχνη, βιοτέχνη, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε χαμηλότερη τιμή από τις κλασικές λαϊκές αγορές και τα Super Market. Επιπλέον, δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου και της ελληνικής υπαίθρου, επιτυγχάνοντας παράλληλα την ενίσχυση της απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα. Στόχος είναι η ανάδειξη των παραδοσιακών προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης, με προτεραιότητα στις ποικιλίες της ελληνικής γης, όπως και η επαναφορά αξιών και η τήρηση κανόνων ηθικής στη διάθεση τροφίμων.

Τον ευχαριστούμε πολύ!

Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Submit a Comment