Σπιτικό potpourri

Αφήστε τα έτοιμα μείγματα ποτ πουρί στην άκρη και φτιάξτε το δικό σας, βάζοντας την προσωπική σας πινελιά.

Τι θα χρειαστείτε; Μόλις 3 πράγματα
Αποξηραμένα λουλούδια, αποξηραμένα αρωματικά βότανα, μπαχαρικά (π.χ. πέταλα λουλουδιών, λοβούς, κομμάτια από φλοιούς δέντρων, μούρα, φύλλα, κανέλα). Θα δώσουν πέρα από άρωμα, χρώμα και ποικιλία στην υφή του μείγματός σας. Χρησιμοποιείστε μεγάλα κομμάτια για πιο μοντέρνα εμφάνιση και πολλά μικρά για πιο λεπτή εμφάνιση.
Ένα σταθεροποιητή, δηλαδή το υλικό που θα απορροφήσει και θα συγκρατήσει τη μυρωδιά του αρωματικού ελαίου και θα ενισχύσει ουσιαστικά το άρωμα στο ποτ πουρί σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε η ρίζα ίριδας και ροκανίδια. Χρειάζεστε υλικά αρκετά πορώδη, ώστε να απορροφήσουν και να συγκρατήσουν το λάδι.
Αιθέρια έλαια. Μπορεί να ενισχύσουν τα αρώματα που ήδη υπάρχουν στο δημιούργημά σας ή να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου, δικού σας αρώματος.

Πώς θα το φτιάξετε;
Απλώνετε τα πέταλα σε ένα δίσκο και τα βάζετε σε ένα ξηρό και ζεστό μέρος, ανακατεύοντάς τα καθημερινά. Μόλις ξεραθούν, τα βάζετε σε ένα βάζο και προσθέτετε το σταθεροποιητή. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αιθέριο έλαιο που σας αρέσει και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε μια χάρτινη σακούλα, την κλείνετε και ανακινείτε. Τη φυλάσσετε μακριά από το φως και περιμένετε για 1 εβδομάδα, ανακινώντας τη τακτικά.

Μικρά μυστικά
Βεβαιωθείτε ότι τα βότανα έχουν στεγνώσει εντελώς. Όσο πιο γρήγορα τα ξηράνετε τόσο καλύτερα θα διατηρηθεί το αρχικό χρώμα και σχήμα τους. Αν τα ξηράνετε σε φούρνο, φροντίστε η θερμοκρασία να μένει σταθερή στους 37-40 βαθμούς Κελσίου και η πόρτα του φούρνου να είναι λίγο ανοιχτή. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι τα υλικά σας δεν έχουν μαμούνια.

Μια συνταγή από εμάς
Υλικά: *1φλιτζάνι φύλλα ευκαλύπτου *1φλιτζάνι αποξηραμένες φλούδες λεμονιού *1/2 φλιτζάνι αποξηραμένες φλούδες μανταρίνι *1/2 φλιτζάνι αποξηραμένες φλούδες πορτοκάλι *1φλιτζάνι ξυλάκια κανέλας *1φλιτζάνι σπασμένα μοσχοκάρυδα *20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας.

Αποξηράνετε τα φύλλα και τις φλούδες το φούρνο και ανακατέψετε τα με τα υπόλοιπα υλικά.

Submit a Comment